Ark Journal vol.9

30.00 

U svom 9. izdanju Ark Journal zaviruje u bogato arhitektonsko nasljeđe grada Kopenhagena zahvaljujući foto eseju Mathiasa Mentzea o najstarijem muzeju u gradu – Thorvaldsenu.

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


*dolazi s 4 različite naslovnice

U svom 9. izdanju Ark Journal zaviruje u bogato arhitektonsko nasljeđe grada Kopenhagena zahvaljujući foto eseju Mathiasa Mentzea o najstarijem muzeju u gradu – Thorvaldsenu.
Povodom svojih izložbi u raskošnim interijerima, poznati američki umjetnik irskoga porijekla, Sean Scully, razgovarao je s Davidom Risleyjem o svojoj karijeri svestranog umjetnika – od slikara, grafičara, kipara i fotografa.
U posebnom dodatku predstavljen poznati kopenhaški fotograf, Albert Grøndahl koji u svom radu istražuje susretanje i preklapanje osobnih priča pojedinaca i kulturnih i povijesnih referenci.
U novom izdanju su predstavljena i dva arhitektonski vrlo značajna mjesta u Kopenhagenu: Prinsessegården u kompleksu Dronningegården te drevni pomorski arsenal Kuglegården, i to kao primjeri prostora u kojima se održavaju izložbe raznolikih i osebujnih umjetnika.

I u ovom izdanju Ark Journal predstavlja interijere od Europe do Meksika i Los Angelesa, s posebnim naglaskom na umješnost i kreativnost te naporan rad koji su potrebni kod obnove, restauracije i proširenja nekog ruševnog, starog prostora kod kojeg se želi zadržati originalnost i duh vremena u kojem je izgrađeno, a opet proširiti ga sadržajima u skladu sa sadašnjim potrebama i zamislima za budućnost. Tako je Ark Journal posjetio predivan stan umjetničkog para Ann Sophie von Bülow i Ulrika Heltofta u Kopenhagenu, koji su se pošteno namučili renovirajući ga na način da zadrže originalnost i duh vremena kada je prvotno izgrađen, a opet da omoguće da isti, danas, pa i sutra, može biti funkcionalni dom za jednu obitelj. U Milanu Ark Journal zaviruje u, minucioznim detaljima uređen radni studio i stan u jednom, arhitekata Fanny Bauer Grung i Davida Lopez Quincocesa, gdje se na svakom koraku osjeća duh prošlosti prilagođen za sadašnji trenutak ali i otvoren za uklapanje pojedinih elemenata zamišljene budućnosti.

Iz Mexica dolazi priča o dva projekta koja su čvrsto povezana s bogatom nacionalnom baštinom – i što se tiče interijera, i što se tiče uređenja okoliša. Prvi od primjera jest obnova nekadašnjeg samostana i njegova preobrazba u dom s pripadajućim vrtom, ispunjen prisutnim, a opet vrlo decentnim umjetničkim dodacima, koju su osnivači galerije Kurimanzutto s punim povjerenjem prepustili u ruke arhitekta Alberta Kalacha. Drugi primjer je kuća koju su u Oaxaci uredili arhitekti Gabriela Carrillo i Mauricio Rocha stvorivši dom koji komunicira s obližnjom džunglom, spajajući tako privatan i javni prostor, pritom koristeći lokalne materijale i idiome suvremene umjetnosti, a sve kako bi odali počast drevnim svetim mjestima.

Detalji o proizvodu:
Težina 1,2 kg
Dimenzije 23,5 cm × 1,8 cm × 31,5 cm
Meki uvez, 240 stranica

Upit o proizvodu: Ark Journal vol.9

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Kategorija:
  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna