Kengo Kuma – My life as an architect in Tokyo

29.20 

Ova knjiga sadrži za svakoga ponešto: uvid u dizajnersku oštroumnost, upoznavanje s japanskom kulturom, obilazak Tokija…

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


Kengo Kuma odlučio se za arhitekturu kada je s deset godina prvi put vidio zgradu Yoyogi Gimnazije u obliku ribe koju je za Olimpijske igre u Tokiju 1964. godine projektirao Kenzo Tange.
U sljedećih pet desetljeća Kuma je postao jedan od najutjecajnijih svjetskih arhitekata, poznat po svojim građevinama, odvažnih formi i izražajnih materijala, te po inovativnoj upotrebi tradicionalnih materijala kao i po inovativnim materijalima u okviru tradicionalnih oblika i tehnika. Kengo Kuma je u svom rodnom Japanu jedan od autoriteta struke po pitanju proučavanja i očuvanja drevnih građevinskih tehnika i zanata što ga, uz gorljivu znatiželju prema upoznavanju raznih tehnika graditeljstva te bogato iskustvo u struci na primjeru cijeloga svijeta, čini jedinstvenim komentatorom dinamične arhitekture u gradu Tokiju.

Kroz dvadeset i pet priča, ovo intimno izdanje daje sliku o tome kako je jedna zgrada nadahnula jednog dječaka da postane svjetski poznati arhitekt, kako mu je japanska tradicija pomogla u oblikovanju dizajnerskog razmišljanja i kako ga je njegovo profesionalno iskustvo učinilo jednim od najuspješnijih arhitekata kroz pet desetljeća.

Ova knjiga sadrži za svakoga ponešto: uvid u dizajnersku oštroumnost, upoznavanje s japanskom kulturom, obilazak Tokija i doživljaj gorljive predanosti jednog umjetnika proučavanju, očuvanju i građenju građevina sa željom da iste imaju svoju ulogu, smisao i trajanje.

Tehnički podaci
Težina:  0,3 kg
Dimenzije: 14 cm × 1,6 cm × 19 cm
Tvrdi uvez, 128 stranica, 41 ilustracija (21 u boji)

Upit o proizvodu: Kengo Kuma - My life as an architect in Tokyo

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Kengo Kuma – My life as an architect in Tokyo”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna