Ark Journal vol.11

30.00 

Ark Journal se u svom novom izdanju bavi promišljanjem na temu kako povijest oblikuje naše razumijevanje umjetnosti, dizajna i arhitekture te slavi fluidnost doživljaja koji se razvijaju tijekom vremena kao i važnost samog konteksta stvaranja u vremenu.

Proljeće/Ljeto 2024

Ark Journal se u svom novom izdanju bavi promišljanjem na temu kako povijest oblikuje naše razumijevanje umjetnosti, dizajna i arhitekture te slavi fluidnost doživljaja koji se razvijaju tijekom vremena kao i važnost samog konteksta stvaranja u vremenu.
Također, u ovom broju Ark Journal istražuje kako arhitekti danas balansiraju između tradicije i inovativnosti, oslanjajući se na povijesne paradigme dok istovremeno promišljaju o budućnosti. Dodatno, promatra se kako prilagođavanjem i novom namjenom udahnuti život starim strukturama te kako arhitektonske intervencije mogu biti u skladu i poštivati kulturnu baštinu određenog mjesta.

U ovom izdanju Ark Journal predstavlja dvije kultne modernističke kuće iz sredine prošlog stoljeća, u Mexico Cityju i Cincinnatiju, koje su prošle kroz preuređenja i transformaciju, ali s potpunim poštovanjem prema bogatoj povijesti i značaju koji je svaka od tih kuća imala kroz godine.
Također, u ovom broju predstavlja se i poseban stil poznatog američkog arhitekte Raya Kappea pretočen u jedan vrlo suvremeni dom u Berlinu te osebujna kuća na otoku u Baltičkom moru koja je izgrađena tako da u potpunosti njezini stanari mogu doživjeti neukroćenu prirodu okruženja u kojem se nalaze.
U razgovoru sa Sumayyom Vally, južnoafričkom arhitekticom i kustosicom, koja predstavlja glas nove generacije u području arhitekture, ističe se snaga identiteta, pripadnosti i kulturne hibridnosti u smjeru oblikovanja arhitekture koja danas izlazi izvan konvencionalnih normi.
U novom broju predstavljena je i kuća u Finskoj – Hvitträsk, u kojoj su živjeli supružnici, poznati arhitekti, Eliel i Loje Saarinen, i gdje je upravo vidljivo iznimno prožimanje individualne kreativnosti i obilježja lokalne zajednice i kulture.

U novom broju Ark Journala, u predstavljanju primjera iz prakse, modna dizajnerica i stilistica Pernille Vest istražuje namještaj kao predmet umjetnosti i to onaj koji se izrađuje od rijetkog plemenitog drva, obilježen vremenom i zanatskim, ručnim radom. Iz Basela dolazi primjer življenja života posvećenog umjetnosti koju, imajući i vodeći galeriju, kroz već dvije generacije živi obitelj von Bartha.

U dijelu Design Metaphors predstavljen je opus djela poznatog talijanskog arhitekte, Ettorea Sottsassa koji se koristio fotografijom kod istraživanja izvora određenih arhitektonskih rješenja. Također, u razgovoru Dung Ngoa i Ane Elene Mallet, kustosice izložbe u MoMi, predstavljena je povijest dizajna Latinske Amerike, gdje su obrt i industrija kroz vrijeme oblikovali njegove upečatljivo hibridne identitete. Dodatno, Portfolio dio istražuje kako nove ideje utopije u arhitekturi, dizajnu i umjetnosti oblikuju posebnu latinoameričku verziju modernog dizajna.

Detalji o proizvodu:
Težina 1,2 kg
Dimenzije 23,5 cm × 1,8 cm × 31,5 cm
Meki uvez, 240 stranica

Upit o proizvodu: Ark Journal vol.11

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Ark Journal vol.11”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna