Astep visilica model 2065

1,220.00 1,350.00 

Ova viseća svjetiljka Model 2065 iz Astep design studija bezvremensko je remek-djelo lakoće i elegancije u području dizajna rasvjetnih tijela proizašlo iz zaigrane želje dizajnera Gina Sarfattija da eksperimentira s materijalima.

Ova viseća svjetiljka Model 2065 iz Astep design studija bezvremensko je remek-djelo lakoće i elegancije u području dizajna rasvjetnih tijela proizašlo iz zaigrane želje dizajnera Gina Sarfattija da eksperimentira s materijalima.
Gino Sarfatti naišao je na uzorke metakrilata između 1949. i 1950. godine i to ga je inspiriralo da kreira viseću svjetiljku s ovim plastičnim polimerom koji je puno lakši i otporniji od stakla. Verzija iz 2021. godine originalnoj verziji svjetiljke pridodala je dodatne značajke u smislu održivosti: difuzori su izrađeni od Green Cast®, 100% recikliranog i reciklirajućeg Pmma (polimetil metakrilata) — patentiranog i proizvedenog u Italiji — koji ima potpuno istu estetsku i funkcionalnu kvalitetu kao i originalni metakrilat.

Originalni Model 2065 sastoji se od difuzora koji se sastoji od dvije opalescentne ploče spojene i obješene na strop pomoću crno obojene aluminijske rozete. Jednostavan dizajn poigrao se eliptičnim oblikom i lakoćom materijala koji zajedno kao da daju život bestežinskoj kreaciji. Astep studio je ponovno lansirao svjetiljku 2016. godine u verziji u kojoj je gornja ploča bila presvučena crnim premazom.
Pet E14 Led žarulja osigurava osvjetljenje u svim modelima svjetiljke.

Stropni model 2065 već je 50-ih godina prošlog stoljeća bio revolucionarna inovacija u svijetu rasvjete dok je zidna verzija modela 2065 samo potvrdila status quo izvanrednosti: naime, ista je sve kabele uklopila u cijev koja je se pričvršćivala za zid što joj je davalo dojam slobodnog pomicanja u prostoru te nije zahtijevalo nikakvu arhitektonsku ili električnu intervenciju.

Model 2065 izrađen je od dva spojena difuzora u obliku tanjura od opalescentnog metakrilata, obješenih o stropni nosač od crno obojenog aluminija. Jednostavnost dizajna i lakoća materijala pridonose njezinom elegantnom izgledu te osjećaju živog kretanja u prostoru.

Tehnički podaci
Materijal: Difuzori od opalescentnog metakrilata, aluminijska struktura držača
Dimenzije proizvoda: V: 546 mm x Ø: 538 mm
Kabel za ovjes: Duljina: 3000 mm
Težina pakiranja: 2,7 kg
Osvjetljenje: 5 x E14 LED 4,5 W (maks. 12 W), 2700K
Žarulje uključene u pakiranje
Dizajn: Gino Sarfatti

Rođen u Veneciji 1912. godine, Gino Sarfatti je studirao za inženjera zrakoplovstva sve dok ga obiteljske okolnosti nisu natjerale da se preseli u Milano gdje se prvi put susreo s rasvjetom – transformirajući staklenu vazu u svjetiljku. Ovaj susret inženjera s dizajnom rasvjete odredio je njegov životni put. Godine 1939. Gino Sarfatti osnovao je svoju tvrtku Arteluce, koja je donijela inovacije u svijetu rasvjete 20. stoljeća, kombinirajući inovativne ideje s revolucionarnim dizajnom.
Tijekom svoje karijere Gino Sarfatti je istraživao i bio inspiriran inovativnim materijalima, tehnologijama rasvjete i proizvodnim tehnikama. Njegov hibridni talent dizajnera i inženjera omogućio mu je stvaranje profinjenih proizvoda – i što se tiče estetike i što se tiče funkcionalnosti.
Gino Sarfatti, dizajnirajući više od 700 rasvjetnih tijela, zaslužio je titulu značajne osobe u povijesti talijanskog industrijskog dizajna.

Upit o proizvodu: Astep visilica model 2065

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Astep visilica model 2065”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  SKU: N/A Kategorije: , ,

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna