Edoardo Lietti svjetiljka Galileo 2.2

790.00 

Dizajner Edoardo Lietti osmislio je ovu originalnu i jedinstvenu svjetiljku tako da su sjena i svjetlost u vašim rukama i to – tek jednostavnim rotiranjem planete.

Svjetiljku čiji je dizajn inspirirao veliki znanstvenik Galileo Galilei, krasi fenomenalan spoj skulpturalnosti čistih geometrijskih oblika i fantastičnog dizajna koji samu funkcionalnost osvjetljenja podiže na jedan totalno neočekivani nivo.
Dizajner Edoardo Lietti osmislio je ovu originalnu i jedinstvenu svjetiljku tako da su sjena i svjetlost u vašim rukama i to – tek jednostavnim rotiranjem planete.

Dodatno, s obzirom na to da dizajner sam izrađuje svaki pojedini primjerak, u vaš dom dolazi jedinstveni komad suvremene umjetnosti dizajna.

Svjetiljka Galileo izrađuje se od betona, šperploče i metala, a dostupna je u obliku stolne svjetiljke (modeli Galileo 2.0 i Galileo 2.2) te podne svjetiljke Galileo 2.3:

Galileo 2.2 – stolna svjetiljka
Dimenzije: 26 cm x 10 cm
Težina: 4,5 kg
42h

Materijali
Materijali koji se koriste u izradi Galileo svjetiljke jesu pigmentirani bijeli beton, šperploča od brezinog drveta s prirodnim pigmentom te polirani nehrđajući čelik.
Uz svjetiljku dolazi i strujni kabel duljine 200 cm, s on-off prekidačem.

Izrada
Sve predmete ručno izrađuje sam umjetnik te iza svakoga komada stoji promišljeni proces koji, osim težnje ka vizualno svevremenskom dizajnu, uključuje i promišljanje optimiziranog procesa proizvodnje kako bi se maksimalno iskoristili prirodni materijali te izbjegli viškovi otpada.

Čišćenje i održavanje

Svi predmeti obrađeni su uljnim premazom s prirodnim pigmentima boje i pčelinjim voskom.

Preporuča se nježno čistiti površine sapunom i vodom.

Preporuča se održavati drvene dijelove predmeta nanošenjem voska prema potrebi.

Edoardo Lietti
Edoardo Lietti je umjetnik – dizajner koji svoje ideje sam izrađuje.
Njegov dizajn potiče stalna znatiželja za istraživanjem primijenjene umjetnosti. Također, njegovo poznavanje i razumijevanje tehnologije materijala utječe na dizajniranje i stvaranje komada koji su utemeljeni na modularnosti i fleksibilnosti. S obzirom na povijesne narative svog rodnog grada Firence, fokus Liettievog rada jest konstantno istraživanje oblika, proporcija i umijeća izrade.

Godine 2022. osnovao je tvrtku u Kopenhagenu s ciljem proizvodnje namještaja i predmeta koji nadilaze vrijeme – predmeta koji spajaju stil talijanske klasike i suvremenog dizajna i koji će, iako sami za sebe predstavljaju umjetničko djelo, zahvaljujući svom pragmatičnom i funkcionalnom dizajnu, biti u svakodnevnoj upotrebi i postati onaj dio namještaja koji će ljudi nositi sa sobom kroz život, gdje god se selili.
Radovi Edoardo Liettia publicirani su u časopisima Ark Journal, Rum Interior Design, Vogue Living.

Upit o proizvodu: Edoardo Lietti svjetiljka Galileo 2.2

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Edoardo Lietti svjetiljka Galileo 2.2”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna