Kàko magazin, br. 2

20.00 

U drugom broju bavimo se temom ulice na najrazličitije moguće načine.

U drugom broju bavimo se temom ulice na najrazličitije moguće načine.

Slaven Kosanović i Mislav Lešić-Đurakov u ovom su broju intervjuirali jedan drugoga o umjetničkom radu, magazinima, stripovima i glazbi koji su ih oblikovali tijekom odrastanja te zaronili u usporedbe street art scene osamdesetih s današnjom. Petra Slobodnjak kroz fotografije je ispričala priču o Peščenici, Emil Čančar donio nam je reportažu o suživotu zagrebačkih ulica i dostavljača hrane, a Duje Kovačević analizirao što ulica daje i oduzima LGBT zajednici.

Željka Klemenčić i Ivan Blagajić napisali su sentimentalne priče o odrastanju na ulici dok joj je Reper iz sobe posvetio odu. Kroz ovaj broj propitujemo i zašto sjedimo na ulici i što je ulica u kontekstu odrastanja na selu, što ona znači za žene koje u Vijetnamu prodaju voće i kako je odredila život jednog sakupljača autograma koji je prije sto godina dvaput obišao svijet – pješice.

U stvaranju drugog broja sudjelovali su:

glavna urednica Nives Bošnjak, grafički urednik Alen Marić, osnivač Ivan Blagajić,

autori/ce Emil Čančar, Željka Klemenčić, Slaven Kosanović Lunar, Duje Kovačević, Mislav Lešić–Đurakov, Reper iz sobe i Petra Slobodnjak,

te suradnici/ce Željko i Marinka Car, Antonija Čuvalo, Arhiv Tošo Dabac, Bikash, Matea Brstilo Rešetar, Mike, Stanko Perica, Luka Pešun, Iva Prosoli, Katarina Nina Simončić, Simranjit, Thaizeer, Dong Quang Trung.

Kàko magazin je tiskan u Kerschoffset tiskari na 250-gramskom (naslovnica) te 120-gramskom (knjižni blok) recikliranom papiru Nautilus.

Korištena je tipografija Greta Sans Pro i Greta Display Pro Petera Biľaka i Nikole Đureka.

Upit o proizvodu: Kàko magazin, br. 2

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Kategorija:
  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna