Ronan Bouroullec print crtež br.12

99.54 238.90 

„Crteži“ Ronana Bouroulleca nastaju tehnikom tzv. „intuitivnog crtanja“ koja odražava neke smjernice pristupa samom činu umjetničkog stvaranja nalik onima u nadrealizmu.
Intuitivno crtanje je tako svojevrsni ekvivalent nadrealističkom automatskom pisanju u književnosti koje je pretpostavljalo pisanje u stanju bez kontrole uma i svijesti…jer s obzirom na to da čovjek ima dvije naravi, jednu svjesnu i budnu, a drugu podsvjesnu i potisnutu odgojem i zakonima zajednice, koja se oslobađa u snovima i halucinacijama, ljubitelji intuitivnog pristupa posebnu pažnju posvećuju slobodnom izražavanju svega što krije podsvjesno i mašta.
Kod Bouroulleca taj utjecaj se očituje u živopisnim, vijugavim linijama i oblicima koji su kao izobličeni, rastočeni, izvan okvira – baš poput vizija.

(1 recenzija korisnika)

Nakon uspješne serije tiskanih postera M21 i M22 (2019.) koji su tiskani u limitiranoj ediciji, predstavljeni Crtež br.12 se, što se tiče tehnike tiska, nastavlja na onu korištenu kod postera Crtež br.4, br.5 i br.6 te se tako tiska na 150 g Pergraphica Natural Smooth grafičkom papiru koji se svojom glatkom strukturom i toplim tonom savršeno slaže sa zemljanim bojama i umirujućom estetikom samog djela.
Crtež br.12 dolazi uokviren u hrastov okvir

Crteži Ronana Bouroulleca nastali su tehnikom intuitivnog crtanja koja je inspirirana nadrealizmom u književnosti i njegovim automatiziranim stilom pisanja.
Ronan i Erwan Bouroullec su braća čija su dizajnerska rješenja u raznim područjima – od dizajna namještaja, posuđa, prostirki, zidnih tapeserija, uredskog namještaja, keramike, umjetničkih predmeta i urbanih projekata, prepoznata i predstavljena u raznim svjetskim publikacijama i muzejima.

Upit o proizvodu: Ronan Bouroullec print crtež br.12

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  1. Mo

   Beautifull

  Napiši recenziju

  Napiši recenziju

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  SKU: N/A Kategorije: ,

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna