Shigeru Ban – Timber in Architecture

110.00 

Ova knjiga oduševit će vas primjerima kuća od drva, materijala koji u svojim prjektima preferira poznati japanski arhitekt Shigeru Ban.

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


Ova knjiga oduševit će vas svjetskim primjerima kuća od drva, materijala koji u svojim projektima preferira poznati japanski arhitekt Shigeru Ban.
Iako drvo spada u jedan od najstarijih građevinskih materijala, ono i danas ima prilično važnu ulogu u pomicanju granica arhitekture – od projektiranja pa do izgradnje!

Svjesnije življenje s naglaskom na ravnoteži između poslovnog i privatnog dijela života te promišljanje o ugljično neutralnoj gradnji za održivu budućnost utječu na to da se kod projektiranja i izgradnje sve više koriste prirodni materijali. Osim ugljično neutralnog utjecaja na okoliš, razne su studije dokazale mnoge pozitivne učinke drveta na zdravlje i dobrobit – i pojedinca i društva u cjelini, budući da se ljudi vole okupljati, družiti, učiti i živjeti u zajedničkim prostorima.

Početkom 2000-ih drvo je kao građevinski materijal bilo korišteno tek kao dekorativni element na pročeljima zgrada, dok se danas sve više koristi kao punopravna alternativa tradicionalnoj konstrukciji od čelika i betona. Također, u korak s tehnološkim napretkom, drvo se danas koristi i za strukturne okvire pri izgradnji visokih zgrada.
U ovom je izdanju predstavljeno više od 50 primjera upotrebe drva u projektima arhitektonskog ureda Shigerua Bana kao što su: Muzej umjetnosti u Aspenu, Centre Pompidou–Metz u Metzu, poslovna zgrada novog sjedišta tvrtke Swatch, Centar svjetske baštine Mount Fuji u Fujinomiyi, koncertna dvorana La Seine Musicale u Parizu, Muzej umjetnosti prefekture Ōita te Terrace House, 19-katna zgrada u Vancouveru koja slovi za najvišu drvenu stambenu zgradu na svijetu kao i razni primjeri skloništa za stanovništvo u slučaju prirodnih katastrofa ili pak onih izazvanih ljudskim djelovanjem.

Tehnički podaci:
Težina 1,7 kg
Dimenzije 22 cm × 2,9 cm × 30 cm
Tvrdi uvez, 256 stranica, Engleski jezik

 

Upit o proizvodu: Shigeru Ban - Timber in Architecture

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna