A Man and his Watch

66.00 

Knjiga A Man and his Watch upravo vrvi toplim, ljudskim pričama o satovima i njihovim vlasnicima.” The New York Times Style Magazine

Pročitao sam mnoštvo zapisa i knjiga o povijesti satova…ali tek sam u ovoj knjizi našao ono nešto što me dirnulo. Knjiga A Man and his Watch upravo vrvi toplim, ljudskim pričama o satovima i njihovim vlasnicima.”
The New York Times Style Magazine

Paul Newman je svoj Rolex Daytona sat nosio svaki dan tijekom 35 godina – do svoje smrti 2008. godine. Taj, vjerojatno najtraženiji sat na svijetu, sada na svojoj ruci, u sjećanje na njega, nosi njegova kćer Clea. Franklin Roosevelt je na slavnoj konferenciji na Jalti, pri rukovanju sa Josifom Visarionovičem Staljinom i Winstonom Churchillom, nosio svoj elegantni zlatni Tiffany – sat koji mu je poklonio prijatelj za rođendan.
U knjizi su predstavljeni satovi poznatih ličnosti suvremene povijesti poput: sata Omega kojega je John Fitzgerald Kennedy nosio na svojoj predsjedničkoj inauguraciji, sata Ralpha Laurena koji je pripadao osobnoj kolekciji Andyja Warhola, Rolexa Sir Edmunda Hillaryja kojega je nosio prilikom povijesnog uspona na Mt. Everest…ti i mnogi drugi satovi, kao i oni koji su ih nosili na svojim zapešćima, glavni su likovi mnoštva toplih i intimnih priča koje sadrži knjiga „Čovjek i njegov sat“.
Matthew Hranek, pasionirani kolekcionar satova i njujorški modni dizajner, proputovao je svijet osobno razgovarajući i prikupljajući zadivljujuće, nikad ispričane, priče o 76 poznatih satova. Svaka je priča popraćena originalnim fotografijama svakoga pojedinoga sata. Zahvaljujući intimnim detaljima priča kroz koje nas vodi umješno pripovijedanje autora, predstavljeni satovi prerastaju svoju funkcionalnost ili statusni simbol: oni postaju „svjedoci“ nezaboravnih trenutaka u povijesti, pionirskih dostignuća, obiteljskih uspomena, cjeloživotnih prijateljstava, izraza naklonosti.
Tehnički podaci:
Težina: 1,20 kg
Dimenzije: 23 × 28 cm

Upit o proizvodu: A Man and his Watch

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “A Man and his Watch”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna