Alexander Mc Queen – biografija

86.00 

Ova opsežna publikacija o Alexanderu McQueenu (1969.-2010.) poziva vas da uronite u čudesan um jednog od britanskih najhrabrijih dizajnera.

 

 

“Moda je poput velikog balona kojeg ponekad poželim probušiti.”, Alexander McQueen, 2009.

Ova opsežna publikacija o Alexanderu McQueenu (1969.-2010.) poziva vas da uronite u čudesan um jednog od britanskih najhrabrijih i najprovokativnijih dizajnera koji je svojim talentom dosegao svjetsku slavu, te da saznate tko je, što je i kako utjecalo na njegove vizionarske modne kreacije.

Ova je publikacija izdana prigodno, kao popratni katalog znamenite izložbe Alexander McQueen: Savage Beauty (14.3.-19.7.2015., Metropolitan Museum of Art, New York). Sadržaj kataloga pokriva i opisuje ključne teme izložbe (krojenje, gotika, primitivizam, naturalizam i futurizam) uz otkrivanje dosad neobjavljenih materijala kao i pregršt osvrta McQueenovih suradnika i modnih komentatora.

Kaleidoskopski pristup istražuje sve dimenzije ličnosti ovog istaknutog dizajnera kod pripreme kreacija i kolekcija – od psihološkog doživljaja i pristupa modi, prisutnosti refleksije aktualnih događanja u vremenu i povijesti, dramatičnosti i vizualne atraktivnosti nalik onoj u kazalištu koju su imale njegove revije te ključnih kreativnih suradnika koji su dali svoj doprinos.
Ova knjiga gotovo enciklopedijski istražuje McQueenove kolekcije viđene na modnim pistama, ilustrirana upečatljivim slikama vodećih modnih fotografa kao i onima koje su posebno zabilježile pojedine kolekcije, a koje gotovo dišu i životno oslikavaju veličinu, raskoš i iznimnu kreaciju u kojoj su sve njegove vještine došle do  izražaja.

Biografija autora:
Claire Wilcox je starija kustosica na Odjelu za namještaj, tekstil i modu u muzeju Victoria and Albert Museum te profesorica iz predmeta „Modni kustos“ na londonskom modnom sveučilištu pri Akademiji umjetnosti u Londonu (London College of Fashion, University of the Arts London).

Jezik: Engleski.

Upit o proizvodu: Alexander Mc Queen - biografija

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Alexander Mc Queen – biografija”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna