Ova monografija o pripremi hrane i francuskoj kuhinji, pisana u iznimno toplom i intimnom tonu, dolazi iz pera kulinarskog dvojca koji je osmislio jelovnike za jednu od najcjenjenijih grupa restorana u Francuskoj ovjenčanih prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Zahvaljujući njihovom utjecaju francuska kuhinja počela se doživljavati manje ceremonijalnom i svečanom te se čini lakšom, svježijom, prozračnijom i pristupačnijom običnom čovjeku – od sastojaka do pripreme!
Uz predgovor proslavljenog kuharskog chefa Alaina Passarda i poznatog vinara Thierryja Puzelata, ova dugo očekivana debitantska knjiga slavi deset godina uspješnog rada kuharskog dvojca: Bertranda Grébauta i Théophilea Pourriata koji su u knjizi predstavljeni i preko svojih inspirativnih i inovativnih recepata, kojima su, unoseći dašak jednostavnosti i modernosti u svoje kuhanje i učinivši francusku kuhinju manje uzvišenom i svečanom te pristupačnijom običnom čovjeku, stekli mnoštvo obožavatelja – ne samo zbog svog hvaljenog pariškog restorana Septime, već i zbog svog rada u sva četiri restorana predstavljena u knjizi.
Tehnički podaci:
Težina: 1,8 kg
Dimenzije: 25 cm x 3 cm x 29 cm
Tvrdi uvez, 304 stranica
Još nema recenzija.