Holiday -The Best Travel Magazine that Ever Was

120.00 

Časopis Holiday je u svakom aspektu bio živopisan, inspirativan i originalan putopisni časopis koji je iznjedrio i u nasljeđe ostavio umjetničku fotografiju te potaknuo razvoj istraživačkog, provokativnog novinarstva.

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


Ova knjiga opisuje nastanak i razvoj senzacionalnog časopisa Holiday, koji je između 1946. i 1977. godine slovio za jednu od najuzbudljivijih publikacija na svijetu. Poznat po odvažnim temama i naslovima, književnoj vjerodostojnosti i ambicioznom izboru fotografa i umjetnika koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji, časopis Holiday prikazivao je čari putovanja kao nijedan drugi časopis!
Na svojim vrhuncima, urednik Ted Patrick i umjetnički direktor s vizijom, Frank Zachary, pozivali su svojim časopisom poslijeratnu Ameriku da čitanjem Holiday časopisa upozna svijet izvan svojih granica!

Tekstovi nekih od najslavnijih spisatelja poput Jacka Kerouaca, Ernesta Hemingwaya, Grahama Greenea, Joan Didion, Trumana Capotea, Gabrielle Colette i E. B. Whitea prvi put su objavljeni baš u časopisu Holiday.
Poznati fotograf Henri Cartier-Bresson fotografski je dokumentirao Pariz i druge impresivne gradove, Slim Aarons svojom je kamerom uhvatio svijet glamura diljem svijeta, a Al Hirschfeld i Ludwig Bemelmans ukrašavali su časopis svojim zadivljujućim karikaturama i ilustracijama.
Pamela Fiori piše o povijesti časopisa, opisujući njegov razvoj i utjecaj koji je imao tijekom ere jet settera, turbulentnih događanja u svijetu i započinjanja industrije oglašavanja na Madison Avenue.

Časopis Holiday je u svakom aspektu bio živopisan, inspirativan i originalan putopisni časopis koji je iznjedrio i u nasljeđe ostavio umjetničku fotografiju te potaknuo razvoj istraživačkog, provokativnog novinarstva.
Holiday: najbolji časopis o putovanjima koji je ikada postojao!

Detalji o proizvodu:
Težina 2,2 kg
Dimenzije 27,3 cm × 34,6 cm
Tvrdi uvez

Upit o proizvodu: Holiday -The Best Travel Magazine that Ever Was

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna