Noma

80.30 

Ova publikacija je prilika za upoznavanje s likom i djelom Renea Redzepija i restorana Noma, njihove povijesti te filozofije kuhanja koju predstavljaju.

 

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


René Redzepi je svjetski poznat kuhar ponajviše prepoznat i priznat po svom oživljavanju i preporađanju pojma nordijske kuhinje. Njegov restoran NOMA u Kopenhagenu proglašen je 2010. godine najboljim u izboru među 50 najboljih restorana u svijetu prema izboru San Pellegrino dok je godinu ranije na istoj ceremoniji dobio jedinstvenu nagradu „Chef’s Choice“.

Redzepi stvara i djeluje u samom vrhu tzv. finog kulinarstva, kombinirajući svoju neumoljivu kreativnost i nevjerojatnu razinu majstorske vještine s neupitnim, gotovo intuitivnim, znanjem koje ima o nordijskom karakteru: kako o osobitostima namirnica iz prirode i okruženja, tako i same pripreme jela.
U NOMI, restoranu koji je 2003. otvorio na mjestu uređenog zapuštenog skladišta iz 18. stoljeća, jela koja se poslužuju vrve iskričavim novosloženim receptima i kreacijama kao i neobičnim imenima poput „Krumpir sa novouzoranog polja“ ili „Snjegović iz Jukkasjärvija“, no ono što im je zajedničko i kod svakog neupitno je da su pripremana s velikim trudom i pažnjom, a ponajviše s ciljem da izraze čitavu lepezu nordijskih sastojaka koji nisu toliko poznati.

Redzepijeva opčinjenost da u svojim kulinarskim kreacijama apsolutno izloži javnosti i predstavi pravi okus hrane i sastojaka koji pripadaju tom prostoru, ide to toga da jelo poslužuje na kamenčićima sa polja na kojem je pronašao sastojke za svoje jelo.
Njegova potraga za sastojcima podrazumijeva pronalaženje do sada nepronađenih lokacija sa izvornim i prirodnim namirnicama poput na primjer branja dagnji kod Farskih otoka ili korištenjem posebne vode s Grenlanda, iz najčišćih prirodnih izvora. Redzepi je razvio gotovo filozofski koncept kuhanja i pripreme hrane koji svoj temelj ima u korištenju isključivo sezonskih i regionalno prisutnih sastojaka.
Ova publikacija je neponovljiva prilika za upoznavanje s likom i djelom Renea Redzepija i restorana NOMA, njihove zajedničke povijesti, filozofije kuhanja koju predstavljaju, filozofije porijekla i priče koju nosi svaki sastojak, eksperimentiranja koje je u podlozi pripreme jela te razine kulturnog značenja koje ima večera u NOMI.

Osim uzbudljive priče koju prenosi, ova vam knjiga nudi i više od 90 Redzepijevih recepata, što je daleko najveća zbirka do sad ikad objavljena. Osim recepata tu su i očaravajuće fotografije koje prikazuju hranu i prenose atmosferu NOME, kao i sam osjećaj za nordijsko okruženje koji leži u srcu Redzepijeve kuhinje.

Format: Tvrdi uvez
Veličina: 290 x 250 mm
Stranice: 320 str.
Ilustracije: 200 ilustracija

Upit o proizvodu: Noma

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Noma”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna