Noma 2.0

79.00 

U knjizi Noma 2.0, René Redzepi zaronio je duboko u čaroliju majstorske pripreme jela u svom restoranu, predstavljajući recepte za pripremu gotovo 200 jela.

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


Postoji razlog zašto je restoran Noma na samom vrhu popisa najboljih svjetskih restorana. Svaki zalogaj, svako jelo, svaki slijed koji izlazi iz kuhinje ovog restorana iznenađuje, oduševljava, izaziva i zadovoljava nepce posjetitelja na način koji je jedinstven u svijetu današnje gastronomije!
Upravo kako je to nedavno, hvaleći okuse iz Nome, i napisao Pete Wells iz New York Timesa: “Umaci su toliko suptilni da na prvu ne primjećujete ništa čudno, a onda odjednom spoznajete da nikada u životu niste okusili nešto tako neobično.”
U knjizi Noma 2.0, René Redzepi zaronio je duboko u čaroliju majstorske pripreme jela u svom restoranu, predstavljajući recepte za pripremu gotovo 200 jela, od kojih je svako popraćeno vrhunskom fotografijom koja bilježi njihovu spektakularnu ljepotu te svaki, i najsitniji, detalj ove magične kreacije.
Naslov knjige Noma 2.0 referira se na ponovno otvaranje restorana nakon što je prvotna Noma zatvorena 2018. godine kako bi se preselila u novi prostor s druge strane zaljeva kao i na još intenzivniju posvećenost sezonalnosti kod pripreme jela – od pripreme jela od divljači u jesen do onih pripremljenih od upravo ubranog graška ljeti. U Nomi je, od njenih prvih dana, glavna ideja vodilja bila korištenje isključivo lokalnih i sezonski prisutnih sastojaka kod kreacije jela, i to onih koji su duboko ukorijenjeni u lokalnoj kulturi!
Noma transformira okuse uobičajenih namirnica poput gljiva i pilećih krilaca u nezaboravne, često koristeći proces fermentacije. Vizualna prezentacija jela na tanjuru je isto nešto što čime Noma oduševljava posjetitelje, baš kao što to jelo čini nepcima – pa je tako čokoladna torta trodimenzionalnim trompe l’oeilom prezentirana kao teglica za cvijeće a desert od cvijeća i bobica prezentiran je kao mandala.
Noma propituje i pomiče granice uvjerenja posjetitelja o onome što misle da je jestivo ili o onome što se usude jesti pa nudi šišarke ili puding od mozga soba, izazivajući svakoga da se otvori u glavi kao i da ohrabri svoje nepce da proba nešto drugačije i neuobičajeno. Rad restorana Nome i Renéa Redzepia predstavljeni u Nomi 2.0 pravi su primjer kako umjetnik radi na nadrastanju sebe samoga i kako izaziva sebe i svoju kreativnost tijekom karijere.
Za sve gurmane, pasionirane kuhare, za sve ljubitelje umjetnosti i same umjetnike, za mislioce i inovatore, i za one koji vjeruju da jedna osoba može biti promjena u svijetu, Noma 2.0 je poklon knjiga sezone!

Tehnički podaci:
Težina 2,5 kg
Dimenzije 25 cm × 3,7 cm × 33,5 cm
Tvrdi uvez
Broj stranica 352

Upit o proizvodu: Noma 2.0

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Vaša poruka

    Još nema recenzija.

    Napiši recenziju

    Budite prvi koji će recenzirati “Noma 2.0”

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Možda će vam se također svidjeti…

    Ažuriranje…
    • Košarica je prazna