Mid-century Modern

120.00 

Ova je knjiga idealna za ljubitelje dizajna iz sredine prošlog stoljeća koji će u njoj potražiti inspiraciju pri uređenju vlastitog prostora.

Posljednjih godina među arhitektima i dizajnerima interijera došlo je do pravog pokreta odavanja počasti  i svojevrsne revitalizacije dizajnerskog smjera Moderne iz polovice prošlog stoljeća. Tako se dijelovi namještaja, rasvjete i ostali predmeti koje su dizajnirali Alvar Aalto, Charles & Ray Eames, Eileen Grey, Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Pierre Jeanneret, Finn Juhl, Vladimir Kagan, Poul Kjaerholm, Florence Knoll, Le Corbusier, Ludwig Mies van der Rohe, Børge Mogensen, Serge Mouille, George Nakashima, George Nelson, Verner Panton, Ico Parisi, Charlotte Perriand, Gio Ponti, Jean Prouvé, Sergio Rodrigues, Jean Royère, Eero Saarinen, Arne Vodder, Jules Wabbes, Ole Wanscher, Hans J. Wegner, Jorge Zalszupin  i razni drugi, danas „ugrađuju“ u recentna dizajnerska rješenja kod uređenja prostora dok se neki komadi prodaju po rekordnim cijenama na dražbama u aukcijskim kućama Christie’s i Sotheby’s.

Pokret Moderne u arhitekturi, industrijskom i grafičkom dizajnu te dizajnu interijera bio je u svojoj punoj snazi u SAD-u polovicom prošlog stoljeća, pod utjecajem Bauhaus pokreta i poznatih arhitekata poput Gropiusa, Florence Knoll, Le Corbusiera i Ludwig Mies van der Rohea. Svoj su utjecaj na Modernu imali i razni brazilski i skandinavski arhitekti sa svojim prepoznatljivim stilom koji je odlikovala čistoća i jednostavnost forme te živa integracija s prirodom.
U Europi je utjecaj Le Corbusiera i CIAM-a rezultirao svojevrsnim ortodoksnim manifestom arhitekture i dizajna u većini dijelova poslijeratne Europe koji su na kraju u provedbi „izazivali“ zagovornici avangarde. Oživljavanje uz kritički osvrt na dizajn inspiriran skandinavskom Modernom te kasnim djelima samog Le Corbusiera, reinterpretirale su grupacije poput Team X (Team 10) te predstavnici strukturalizma u dizajnu okupljeni u pokretu koji je poznat kao Novi brutalizam.

Ova je knjiga nezaobilazna za sve ljubitelje dizajna iz sredine prošlog stoljeća, za sve dizajnere interijera koji njeguju sklonost prema modernističkim pedesetima kao i za sve one koji će u njoj potražiti inspiraciju za uređenje vlastitog prostora. U 20 primjera, dizajneri interijera i strastveni sakupljači raznih predmeta iz razdoblja Moderne, od namještaja i rasvjete do umjetnina,  pokazuju kako je moguće pažljivo odabranim detaljima iz tog razdoblja pridonijeti kreaciji suvremenog i originalnog ugođaja u kojem je život jednako funkcionalan kao i lijep.

Tehnički podaci:
Težina  2,6 kg
Dimenzije  29 × 3,0 × 34 cm
Tvrdi uvez
Broj stranica:  224

Upit o proizvodu: Mid-century Modern

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  Još nema recenzija.

  Napiši recenziju

  Budite prvi koji će recenzirati “Mid-century Modern”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna