Knjiga Drew Smitha, Oyster: A Gastronomic History, pruža detaljni prikaz uloge koju je kamenica, kao namirnica, imala kroz ljudsku povijest – u kulinarstvu, umjetnosti, književnosti i politici – od prošlih vremena do danas!
Knjiga Drew Smitha, Oyster: A Gastronomic History, pruža detaljni prikaz uloge koju je kamenica, kao namirnica, imala kroz ljudsku povijest – u kulinarstvu, umjetnosti, književnosti i politici – od prošlih vremena do danas!
Kamenica se tako, kroz povijest, pokazala vrlo održivom i izdržljivom – ekološki i financijski, a s obzirom na to da je inspirirala sve umjetničke profesije: od kuhara, slikara, pisaca postala je dio povijesti u svakom pogledu!
Smith je sadržaj knjige organizirao oko vremenskih razdoblja i geografskih lokacija koristeći pritom živopisne anegdote, pregršt znanstveno utemeljenih činjenica za koje je rijetko tko čuo i impresivnu lepezu vizualnih prikaza da bi, kako i zaslužuje, predstavio zvijezdu knjige – kamenicu i njezin utjecaj kroz povijest!
Osim zanimljivosti vezanih za kamenicu, knjiga također sadrži i pedeset recepata s kamenicama – od tradicionalnih seoskih jela, do recentnijih primjera njihovog modernijeg korištenja u najboljim svjetskim restoranima.
Poznati francuski kuhar Raymond Blanc o ovoj je knjizi rekao da daje najzorniji prikaz kako je jedna namirnica utjecala i oblikovala ljudsku povijest – od umjetnosti, književnosti, kulture do donošenja zakona dok je možda svima najpoznatija veza kamenica sa kulinarstvom i vođenjem ljubavi!
Tehnički podaci:
Težina: 0,8 kg
Dimenzije: 17 cm x 23 cm
Tvrdi uvez
Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.
Još nema recenzija.