The Kitchen Studio: Kulinarske kreacije umjetnika

66.00 

Ova knjiga predstavlja kulinarske kreacije i neograničenu maštu niza međunarodno poznatih suvremenih umjetnika kroz šarenu paletu njihovih izuzetno zanimljivih recepata, koje su upotpunili vlastitim tekstom i slikama.

Nema na zalihi

Obavijesti me kad proizvod bude dostupan


Ova knjiga predstavlja kulinarske kreacije i neograničenu maštu niza međunarodno etabliranih suvremenih umjetnika kroz šarenu paletu njihovih vrlo zanimljivih recepata, koje su upotpunili vlastitim tekstom i slikama.

Naime, kreativnost ne prestaje na vratima umjetničkih ateljea – za mnoge od njih, nastavlja se i u njihovoj kuhinji. Prvi puta je, više od 70 umjetnika kao što su Ghada Amer, Jimmie Durham, Studio Olafur Eliasson, Subodh Gupta, Nikolai Haas, Jeppe Hein, Carsten Höller, Dorothy Iannone, Ragnar Kjartansson, John Lyons, Philippe Parreno, Nicolas Party, Zinu Saro-Wiwa, Tiffany Sia, Rirkrit Tiravanija i mnogi drugi, pozvano da podijele i ilustriraju recept za pripremu nekog svog omiljenog jela. Tako je u ovoj knjizi prikupljeno pregršt recepata za pripremu najboljih kulinarskih maštarija kojima su se neki od njih domislili ili pak vrhunskih kreacija kulinarstva dostojnih Michelinovih zvjezdica!
Kao rezultat ovog projekta nastao je posve izniman skup recepata koji obuhvaćaju sve vrste jela i pića – slana i slatka, iz cijeloga svijeta. Dodatno, svi su recepti raskošno ilustrirani skicama, fotografijama, kolažima, slikama i osobnim fotografijama samih umjetnika/kuhara.
Većina predstavljenih kulinarskih kreacija u knjizi prikladna je za pripremu i za „obične“ kuhare amatere, a prijedlozi uključuju nevjerojatno raznoliku paletu jela – od konceptualnih do konkretnih, od složenih do jednostavnih, od slatkih do slanih te od ozbiljnih do smiješnih, a neka su i pomalo bizarna.

Uz uvod svjetski proslavljenog kuhara i ljubitelja umjetnosti Massima Botture, ova je knjiga inovativan i zabavan dar, kako za ljubitelje kuhanja, tako i za ljubitelje suvremene umjetnosti!

Tehnički podaci:
Tvrdi uvez
Dimenzije: 270 mm x 205 mm
288 stranica, 300 ilustracija

O autoru:
Osmislili i uredili urednici izdavačke kuće Phaidon; uvod Massimo Bottura

Massimo Bottura vlasnik je i šef kuhinje poznatog restorana Osteria Francescana u Modeni (Italija) koji je ovjenčan s tri Michelinove zvjezdice. Massimo je odrastao u Modeni gdje je od malih nogu razvio ljubav prema kuhanju gledajući svoju majku, baku i tetu u kuhinji kako pripremaju obiteljska jela. Godine 1986. napustio je studij prava kako bi otvorio svoj prvi restoran, a zatim je nastavio razvijati svoju ljubav prema hrani radeći za Alaina Ducassea u restoranu Le Louis XV u Monte Carlu te za Ferrana Adriáua u El bull restoranu u Barceloni. Restoran Osteria Francescana otvorio je 1995. godine.
Autor je nekoliko uspješnih bestselera za nakladničku kuću Phaidon, uključujući Never Trust a Skinny Italian Chef.

 

Upit o proizvodu: The Kitchen Studio: Kulinarske kreacije umjetnika

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Vaša poruka

    Još nema recenzija.

    Napiši recenziju

    Budite prvi koji će recenzirati “The Kitchen Studio: Kulinarske kreacije umjetnika”

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Možda će vam se također svidjeti…

    Ažuriranje…
    • Košarica je prazna