Smješten u jednoj od ulica živopisne londonske četvrti Soho, Polpo je jedan od najpopularnijih restorana u Londonu. Kritičari i zaljubljenici u ukusne zalogaje doslovce se slijevaju u ovaj dragulj od bàcari bara gdje Russell Norman poslužuje jela s venecijanskih ulica. Iako je prilično daleko od turističkih vizura grada na kanalima čiju kuhinju predstavlja, hrana koja izlazi iz njegove kuhinje lepršava je, maštovita i – iznimno ukusna!
Među 140 izvornih recepata predstavljenih u knjizi nalaze se i oni za pripremu caprese salate, pomfrita od tikvica, šparoga s parmezanom i namazom od inćuna, rižota od butternut tikvica, arancina, zeca na lovački način, tople salate od patke s omekšanim orasima i repom, hrskavih pizzeta s pršutom i rikolom, Jakobovih kapica s limunom i metvicom, tartara od skuše, linguina sa školjkama, orade, tople salate od hobotnice, rakova pečenih u tijestu od parmezana sa salatom od komorača, semifredda od oraha s medom, tiramisùa i naravno – Bellini koktela i Veneziano Spritza.
Zahvaljujući vrhunskim fotografijama Jenny Zarins koja je zabilježila sve kutke ovog užurbanog bàcari bara i tako dočarala ugođaj šušura na venecijanskim kanalima, Polpo upravo daje zasluženu počast najbolje skrivenoj tajni talijanske kuhinje.
Specifikacije:
Težina 1,15 kg
Uvez Tvrdi
Dimenzije: 18 x 26,5 cm
Još nema recenzija.