The Atlas of Car Design

180.00  (1,356.21 kn)

The Atlas of Car Design: Najpoznatiji automobili na svijetu ( Rally Red edicija) definitivno je izdanje koje bi i ljubitelji automobila i ljubitelji dizajna trebali imati u svojoj kolekciji knjiga.

  

The Atlas of Car Design predstavlja pregled najvećih svjetski renomiranih imena i modela u svijetu dizajna automobila. Knjiga pokriva čak više od 650 najcjenjenijih (i povremeno osporavanih) modela automobila, više od 190 proizvođača automobila i to sve u više od 30 zemalja svijeta.

Pregled je organiziran geografski te potom i kronološki po desetljećima i pokriva više od 100 godina dizajna automobila  – od kultnih japanskih klasika, francuskih art-deco remek-djela, njemačkih kultnih modela, talijanskih ikona i britanskih majstorski izvedenih mašina, do američkih senzacija stila kao i modela koji su bili dio pop kulture ili onih koji su u određenom razdoblju izglasani kao omiljeni obiteljski automobili.

Ovaj svježi pristup vječno popularnoj temi prikazuje evoluciju dizajna automobila kroz stoljeća – kako kroz razdoblja povijesti, tako i prema geografskim područjima.

Knjiga The Atlas of Car Design obiluje slikama: od originalnih, autentičnih fotografija iz određenog razdoblja do studijskih snimaka i originalnih reklama za predstavljene modele automobila, a zahvaljujući svojem predimenzioniranom formatu, prikazani su uistinu i najsitniji, najnevjerojatniji detalji svakog modela.
Tekstovi u knjizi vrlo su zanimljivi jer progovaraju o manje poznatim detaljima povijesti dizajna automobila: od priča o inženjerskim podvizima, dramama i obratima u proizvodnji i na tržištu, stilu života na visokoj nozi, kao i kako su mase i njihove želje definirale dizajn automobila.

The Atlas of Car Design: The World’s Most Iconic Cars (Rally Red Edition) definitivno je izdanje koje bi i ljubitelji automobila i ljubitelji dizajna trebali imati u svojoj kolekciji knjiga.

Tehnički podaci:
Tvrdi uvez
Dimenzije: 34 cm × 24 cm
Broj stranica: 568
Broj ilustracija: 750

O autorima
Jason Barlow poznati je automobilistički novinar koji uz automobile još prati dizajn i kulturu. Također, poznat je i kao televizijski voditelj i dugogodišnji kolumnist britanskog GQ-a. Glavni je urednik časopisa BBC Top Gear, a bio je nominiran za British Press Award za pisanje tjedne kolumne o automobilima u Daily Telegraphu.
Guy Bird londonski je pisac i urednik specijaliziran za praćenje i pisanje o automobilima i dizajnu automobila, kao i za zrakoplovstvo, arhitekturu, uličnu umjetnost, tenisice i glazbu.
Brett Berk slobodni je pisac i automobilistički novinar, čiji su radovi, između ostalih, objavljeni u časopisima kao što su Architectural Digest, Car and Driver, New York Times, Road & Track, Vanity Fair i Vogue.

Upit o proizvodu: The Atlas of Car Design

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

  Vaše ime (obavezno)
  Vaš email (obavezno)

  Upit

  Vaša poruka

  TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , ,

  Možda će vam se također svidjeti…

  Ažuriranje…
  • Košarica je prazna