Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi autori su koji stoje iza jedne od najprodavanijih knjiga recepata: Ottolenghi.
Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi ljudi su koji stoje iza jedne od najprodavanijih knjiga recepata: Ottolenghi. Njihov lanac restorana poznat je po inovativnim okusima, elegantnom dizajnu i vrhunskoj kuhinji.
Ono što je okosnica pripreme hrane ove dvojice autora jest njihov rodni grad: Jeruzalem.
Obojica su rođeni ondje iste godine – Sami u njegovom istočnom – arapskom dijelu, a Yotam u zapadnom – židovskom. No upoznali su se gotovo 30 godina kasnije, u Londonu, kada su i otkrili da dijele jezik, povijest i ljubav prema izvrsnoj hrani.
Ova knjiga recepata predstavlja 100 Yotamovih i Samijevih recepata nadahnutih gradom koji se ističe međusobnom prožetošću svoje kulturne i vjerske raznolikosti. Uz kulinarske utjecaje koji dolaze iz muslimanske, židovske, arapske, kršćanske i armenske zajednice te s mediteranskom klimom, raspon sastojaka i stilova pripreme jela uistinu je zapanjujući a jednako su takvi i recepti: juhe (začinjena frikkeh juha s popečcima), jela od mesa ili ribe (piletina s karameliziranim lukom i rižom s kardamomom, orada s harisom i ružom), jela od povrća, salate (začinjena salata od cikle, poriluka i oraha), jela od mahunarki i žitarica (riža začinjena šafranom sa žutikama i pistacijima) te kolači i slastice (kolač od klementina i bademovog sirupa).
Ono što jest sigurno je to da ćete s ovom knjigom recepata upoznati jedan novi svijet pripreme namirnica i otkriti neka nova jela. Uz inspirativne fotografije, koje daju tek vizualnu naznaku raskoši okusa koji vas očekuju, prepustite se uživanju u pripremi jela – i guštajte!
Tehnički podaci
Težina: 1,4 kg
Dimenzije: 20 cm × 2,8 cm × 27,5 cm
Stranice 320
Engleski jezik
Tvrdi uvez
Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.
Još nema recenzija.